Om oss

 

Motala Kammarkör

 

Motala Kammarkör är en blandad kör som bildades 1956 och idag består av ett 40-tal sångare.

 

Kören har en bred repertoar, såväl sakral som profan och framträder i många olika sammanhang i och utanför Östergötland. Körens ambition är att bjuda publiken både en traditionell repertoar och spännande, ny­skriven musik.

 

På senare år har kören satsat på att utvecklas sceniskt, bl.a. med hjälp av Anci Hjulström från den kända Göteborgskören Amanda.

 

Under åren har Motala Kammarkör samarbetat lokalt med Motala Storband, Motala Orkesterförening och Motettkören, men även med kända artister som Åsa Jinder, Anna-Lotta Larsson, Monica Dominique, Gunnar Lundberg, Jonas Degerfeldt, Bernt Egerblad, Stefan Ljungqvist, Maria Möller, Janne Åström, Kayo.

 

Hösten 2011 startades med en minnesvärd konsert på Vadstena slott tillsammans med tributebandet P Floyd och våren 2012 gjorde vi bl.a. en fartfylld konsert i Motala Folkets Hus tillsammans med Nanne Grönvall och vårt eget svängiga kompband Lindhs kapell. Hösten 2012 gör Kammarkören Mozarts Requiem tillsammans med Motettkören och året avslutas med flertalet advents- och julkonserter.

 

Under 2005 reste kammarkören till Barcelona, Spanien, och sjöng bl.a. i klostret på Montserrat.

 

Sommaren 2007 genomförde kören även en mindre turné i trakten av Heidelberg, hösten 2011 sjöng vi i Helsingfors med omnejd och juni 2013 planerar vi att återvända till Tyskland.

 

Sedan 1998 dirigeras Motala Kammarkör av Anna Gullman som är utbildad kör­dirigent vid musikhögskolorna i Örebro och Göteborg.